miercuri, 7 octombrie 2015

Căsătoria, familia și Sfânta Scriptură

Ana cu Samuel la Templu
de Frank W. W. Topham – 19th century.
 
Dacă vreți să știți mai multe dați clic:
 
 
Dacă putem vorbi despre o reînnoire a vieţii conjugale şi familiale în timpurile noastre, atunci aceasta începe cu Conciliul Vatican al II-lea. De aceea, voi porni de la câteva sublinieri ale Conciliului pentru a ajunge în cele din urmă la a vedea importanţa Scripturii pentru familia creştină.
 
 
Soţii – colaboratori şi interpreţi ai iubirii lui Dumnezeu
 
[...]
 
De subliniat:
 
– trăirea autentică a iubirii conjugale îi dispune pe soţi să colaboreze cu iubirea Creatorului şi a Mântuitorului: deci soţii sunt implicaţi în opera creaţiei şi a răscumpărării;
 
– în procreaţie şi educaţie soţii au conştiinţa că sunt colaboratori ai iubirii lui Dumnezeu Creatorul şi, într-un fel, interpreţii acestei iubiri.
 
Ce trebuie să facă un interpret? Să-mi fie îngăduit să fac apel la un exemplu. O interpretare perfectă a unei Mazzurca de Chopen presupune ca pianistul să aibă înalte calităţi profesionale. Acestea pot fi reduse în principal la trei. În primul rând trebuie să ştie să citească în mod corect muzica; în al doilea rând să aibă o mare capacitate tehnico-manuală, la care orice pianist este serios educat şi mai cere un îndelungat exerciţiu zilnic; dar mai ales trebuie ajuns la o aşa profundă sintonie spirituală cu Chopin încât să reuşească să realizeze interpretarea ca şi cum pianistul însuşi ar compune în acel moment fragmentul executat. Pe scurt: cunoaşterea limbajului muzical, tehnica executivă, inspiraţia artistică.
 
[...]
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu