vineri, 18 mai 2012

Papa asistă la proiectarea filmului de televiziune "Maria din Nazaret"

Radio Vatican - 17 mai 2012: Miercuri, 16 mai la ora 17.30 a avut loc în Sala Clementină din Palatul apostolic, prezentarea filmului “Maria din Nazareth”, în prezenţa lui Benedict al XVI-lea.

Un film "angajant", care scoate în evidenţă acel răspuns „Iată-mă" fără rezerve dat de Maria lui Dumnezeu. Este unul din comentariile lui Benedict al XVI după vizionarea de miercuri în Vatican a filmului „Maria din Nazaret”.

O femeie care nu-şi ridică ochii spre cer, deoarece este prea preocupată cu compromisurile ei, o alta care are curajul de a schimba drumul vieţii pentru a-l alege pe cel al lui Cristos, o treia, care se dedică lui Dumnezeu declarându-se „slujitoarea” sa. Irodiada, Maria Magdalena şi Maria din Nazaret sunt cele trei figuri feminine asupra cărora filmul se dezvoltă prin analogii şi contraste. Irodiada, a comentat Papa, după vizionarea din Sala Clementină, "rămâne închisă ea însăşi, în lumea ei, "nu reuşeşte să-şi ridice privirea pentru a citi semnele lui Dumnezeu şi nu iese din rău". Maria Magdalena cunoaşte iniţial "farmecul unei viaţi facile", bazată pe lucruri, şi utilizează diferite mijloace pentru a-şi atinge scopurile", până în momentul în care "întâlnirea cu Isus îi deschide inima, îi schimbă viaţa". Şi apoi Maria, Mama lui Isus, "centrul" a toate:

Trei experienţe, o paradigmă a modului în care se poate programa viaţa: pe egoism, pe închiderea în sine şi pe lucrurile materiale, lăsându-se călăuziţi de rău; sau pe sensul prezenţei unui Dumnezeu care a venit şi rămâne în mijlocul nostru şi care ne aşteaptă cu bunătate dacă greşim şi ne cere să-l urmăm, să avem încredere în el.

Maria din Nazaret, a continuat Papa, este femeia care spune un da "plin şi total la voinţa divină", care ​​nu se clatină nici chiar înaintea durerii pierderii Fiului, găsind în schimb "fericirea completă şi profundă":

• În ea se află bogăţia unei vieţi care a fost un ’Iată-mă’ spus lui Dumnezeu: este o mamă care ar avea dorinţa de a-l ţine mereu cu sine pe propriul Fiu, dar ştie că este al lui Dumnezeu; are o credinţă şi o dragoste atât de mare încât acceptă ca el să plece şi să-şi îndeplinească misiunea; este o repetare a lui ’Iată-mă’ spus lui Dumnezeu de la Buna Vestire până la Cruce.

Papa a mulţumit, de asemenea, responsabililor germani de la BetaFilm-Tellux şi Bayerischer Rundfunk şi spaniolilor de la Telecinco Cinema, emiţătoarele care, împreună cele italiene RAI şi Vide Lux au îngrijit producţia filmului de televiziune, regizat de Giacomo Campiotti.

Maria di Nazaret - Prima parte (intero)


Maria di Nazaret - Seconda Parte (intero)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu