vineri, 12 aprilie 2019

† Duminica Floriilor (C): Moartea sa în iubirea Tatălui [14 aprilie 2019]

Golgota [în greacă, în latină - Calvaria] (1884) - de Munkacsy Mihaly (Déri Múzeum, Debrecen).
Moartea sa în iubirea Tatălui
 pr. Isidor Chinez – Izvoarele [IS] ora 8:00 (14 aprilie 2019)   
 Lecturi: Isaia 50,4-7; Filipeni 2,6-11;  Patima după sfântul Luca 23,1-49 (forma prescurtată); lecturi.

Omilie


Suntem în Săptămâna Sfântă. Cele trei lecturi din această duminică ne arată că Isus intră în suferință în mod deliberat; se încredințează iubirii Tatălui. El merge până la sfârșitul misiunii sale, până la dăruirea vieții. Atitudinea sa ne invită să parcurgem același drum: de la ascultarea Cuvântului Domnului așa cum se lasă instruit Slujitorul din lectura întâia, la a accepta – ca și Isus – să se dezbrace de sine însuși (lectura a 2-a) mergând până la capătul iubirii sale iertând păcatele tuturor, deschizând raiul tâlharului din dreapta sa (din Evanghelia pătimirii).



joi, 11 aprilie 2019

Este uimitor: papa Francisc sărută picioarele președintelui Sudanul de Sud!




Casa „Sfânta Marta”din Vatican: papa Francisc sărută picioarele președintelui Republicii Sudanul de Sud Salva Kiir Mayardit și vicepreședintelui desemnați prezenți, inclusiv Riek Machar și Rebecca Nyandeng De Mabio. Este un gest pentru a cere pace în țară la sfârșitul celor două zile de retragere spirituală pentru autoritățile civile și bisericești. (11 aprilie 2019). 

(sursă: Redazione Papaboys).




(sursă: Vatican News - Italiano - Papa Francesco - Leaders del Sud Sudan - 11 aprilie 2019; https://youtu.be/_H4R46hNkLs).