vineri, 10 august 2018

† Duminica a 19-a de peste an (B): Euharistia satură foamea de Dumnezeu [12 august 2018]


Euharistia satură foamea de Dumnezeu
pr. Isidor Chinez  – Izvoarele [IS] ora 8:00 (12 august 2018)
Lecturi: 1Regilor 19,4-8; Efeseni 4,30-5,2; Evanghelia Ioan 6,41-51; lecturi

Omilie


Pâinea din cer pe care o promite Isus mulțimii este Euharistia pe care o celebrăm; ea dă putere pentru a face viața noastră mai bună. Lecturile biblice din duminica de astăzi propun reflecției noastre misterul Euharistiei. Isus se prezintă ca ţinta finală a vieţii omului. El satisface nevoile şi dorinţele noastre cele mai profunde. Pâinea materială încearcă să astâmpere foamea din trupurile noastre, după cum mana potolește foamea evreilor din pustiu. Euharistia satură foamea inimii umane după Dumnezeu: „eu sunt pâinea vieţii”, „eu sunt pâinea coborâtă din cer”. Isus ne introduce în misterul lui Dumnezeu care iubește toate creaturile și care în sacramentul Euharistiei se face prezent lor.   


Așteptăm pe „Unul”...


„Viața fiecăruia este o așteptare. Prezentul nu ajunge la nici unul: ochiul și inima sunt mereu înainte, dincolo de scopul ajuns cu amar de oboseală. Într-un prim moment, pare să lipsească doar ceva: mai târziu, se observă că lipsește Unul. Și îl așteptăm”. 

(Primo Mazzolari, preot).  

joi, 9 august 2018

Sfânta Tereza Benedicta a Crucii [Edith Stein] să păstreze Europa de ger (9 august)


Sfânta Tereza Benedicta a Crucii 
[Edith Stein] (1891-1942).
„În Europa, se celebrează sărbătoarea sfintei Tereza Benedicta a Crucii, Edith Stein. Martiră, femeie de coerență, care cauta pe Dumnezeu cu onestitate, cu iubire și femeia martiră a poporului evreu și creștin. Pe ea, Patroana Europei, o rugăm să păstreze Europa de ger”. 

(papa Francisc [8 august 2018]).

miercuri, 8 august 2018

Stinge focul cu picătura de apă...


„După cum un colibri încearcă să stingă focul din pădure transportând o picătură de apă cu ciocul său, aşa încercă tu să faci din partea ta să oprești violenţa tot mai agresivă în viaţa socială. Nu te gândi că ceea ce faci este mic şi inutil: încerca-ţi partea ta!” 


(Enzo Bianchi, Cugerări: https://twitter.com/enzobianchi7).