luni, 13 iunie 2016

Sfântul Anton de Padova predică peștilor...

Sfântul Anton de Padova predică peștilor...

Orașul Rimini era în stăpânirea ereticilor și în nici un chip locuitorii nu veneau la calea cea bună. Sfântul Anton de Padova, văzându-i peste măsură de îndărătnici, îi lăsă și merse la malul mării, chemă peștii ca să asculte cuvântul lui Dumnezeu. Și iată că, spre mirarea celor de față, o mulțime mare de pești se apropie de mal și, cu mare luare aminte, ascultă vorbele sfântului. Când mulțimea a văzut că sute de pești și-au scos capetele ca să-i asculte vorbele sfântului au recunoscut adevărata credință.
 
Din discursurile sfântului Anton de Padova:
 
„Dacă într-o comunitate există persoane mai învăţate, Dumnezeu, pentru a le chema, s-a folosit de cei simpli. El a ales pe cei ignoranţi şi mici, pe cei slabi şi neluaţi în seamă pentru a-i pune alături de cei înţelepţi, de cei puternici şi nobili, pentru ca nimeni să nu se poată mândri în sine, ci în acela care s-a întors la Nazaret şi le era supus lor” (Anton de Padova, Discursuri, II).
 
„Nu vei reuşi niciodată să vezi dacă nu vei fi ascultător! Dacă vei fi surd la glasul celui care îţi porunceşte, vei fi şi orb. Ascultă, deci, cu toată inima, pentru a putea vedea cu ochiul contemplaţiei! Dumnezeu pune un ochi în inimă, când aceluia care ascultă îi dă lumina contemplaţiei” (Anton de Padova, Discursuri, II).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu