duminică, 28 februarie 2016

Peter’s canticle [Cântecul lui Petru]


 
cântă John Michael Talbot 
 
John Michael Talbot
este  cântăreț, compozitor și chitarist american.
Talbot este un cântăreț foarte cunoscut 
în Biserica Catolică americană.
 
Peter’s canticle cu John Michael Talbot
 
Jesus has suffered for you
To comfort your life within His dying
Dying so that all might live
Bearing mankind's wounds
So that man might be healed
 
Let all who seek the true path to peace
Simply come to follow in the footsteps of this man
Who laid down His life when threatened with hatred
And so He came to live in the blessings of love
And so He came to live forever.
 
Versurile sunt preluate din 1Petru 2,21-25; 3,8-9; 13-22.
 
2,21 De fapt, la aceasta ați fost chemați, căci Cristos a suferit pentru voi lăsându-vă exemplu ca să mergeți pe urmele lui. 22 El, care nu a săvârșit păcat, și nici nu s-a găsit înșelăciune în gura lui, 23 care, insultat fiind, nu a răspuns la insultă, suferind, nu amenința, ci s-a încredințat [în mâna] celui care judecă cu dreptate. 24 El însuși, pe lemn, a purtat păcatele noastre în trupul său pentru ca noi, murind pentru păcate, să trăim pentru dreptate. Prin rănile [lui] ați fost vindecați. 25 Căci erați ca niște oi rătăcite, dar acum v-ați întors la păstorul și supraveghetorul sufletelor voastre.
 
3,8 În sfârșit, fiți toți într-un gând, compătimitori, [plini] de iubire față de frați, milostivi și smeriți. 9 Nu întoarceți rău pentru rău, nici insultă pentru insultă, dimpotrivă, binecuvântați, pentru că la aceasta ați fost chemați, ca să moșteniți binecuvântarea.
 
3,13 Și cine vă va face rău, dacă sunteți zeloși pentru bine? 14 Și chiar dacă veți suferi pentru dreptate, fericiți sunteți! Nu vă lăsați cuprinși de frică din cauza lor și nici să nu vă tulburați. 15 Dimpotrivă, sfințiți-l pe Domnul Cristos în inimile voastre, gata oricând să dați răspuns oricui vă cere cont de speranța voastră, 16 dar cu blândețe și bună-cuviință, având o conștiință curată, ca tocmai în ceea ce sunteți calomniați să fie rușinați cei care bârfesc purtarea voastră bună în Cristos. 17 Căci este mai bine să suferiți făcând binele, dacă așa vrea Dumnezeu, decât făcând răul. 18 Căci și Cristos a suferit o dată pentru păcate, el, cel drept, pentru cei nedrepți, ca să vă ducă la Dumnezeu, dat la moarte în ceea ce privește trupul, dar înviat cu duhul, 19 în care a venit și a predicat sufletelor care erau în închisoare, 20 celor care odinioară nu au voit să asculte, când îndelunga răbdare a lui Dumnezeu aștepta, în zilele lui Noe, pe când se construia arca în care puțini, adică opt suflete, au fost salvate prin apă. 21 Aceasta este o imagine a botezului care vă salvează acum pe voi nu ca o ștergere a necurăției trupului, ci ca o invocare de la Dumnezeu a unei conștiințe curate prin învierea lui Isus Cristos, 22 cel care, după ce s-a înălțat la cer, este la dreapta lui Dumnezeu și îi sunt supuși îngerii, stăpânirile și puterile.
 
 
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu