joi, 24 noiembrie 2011

Ridicaţi-vă capetele în sus!

Textul evanghelic de astăzi este o profeţie despre distrugerea completă a Israelului care va avea loc în războiul din anul 70 d. C.: o tragedie care a tulburat poporul ales. Ţara promisă a fost devastată şi redusă la o grămadă de dărămături. Isus anunţă sfârşitul a toate? Cu siguranţă sfârşitul „unei” lumi, al unei anumit mod de a înţelege şi a statornici raportul cu Dumnezeu. Isus face referinţă la distrugerea Ierusalimului ca semn al sfârşitului unui anumit mod de a percepe lumea şi mântuirea.

Isus, Fiul Omului, a  veni în trup pentru a ne elibera de tot ceea ce împiedică în plinătatea Vieţii. De unde vine această privire de speranţă?

„Atunci îl vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere şi cu slavă mare. Când vor începe să se întâmple acestea, ridicaţi-vă capetele şi priviţi în sus, pentru că mântuirea voastră se apropie!” (Lc 21,27-28).

Întoarcerea Fiului lui Dumnezeu are loc cu putere. Aceasta nu înseamnă că Dumnezeu, la sfârşit, va abandona drumul iubirii – crucea – pentru a înlocui cu logica puterii. Întoarcerea Fiului Omului va fi triumfui Celui Răstignit, revelaţia că iubirea este singura cauză a mântuirii noastre. Înseamnă că orice lucru capătă valoare în lumina lui Cristos, a triumfului lui Isus asupra morţii. (după DRPA).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu