miercuri, 7 februarie 2018

„Sunt în pelerinaj spre Casă” (papa emerit Benedict al XVI-lea)
Papa emerit, Benedict al XVI-lea, scrie o epistolă adresată jurnalistului de la Corriere della Sera Massimo Franco, care fusese intermediar pentru a-i prezenta cererile şi preocupările multor cititori ai cotidianului cu privire la starea sa. Scrisoare a fost publicată integral pe prima pagină din Corriere de miercuri, 7 februarie 2018. 

„Dragă dr. Franco scrie Joseph Ratzinger m-a înduioşat faptul că atâţia cititori ai ziarului dumneavoastră doresc să ştie cu petrec această ultimă perioadă a vieţii mele. Pot spune doar în această privinţă că, în slăbirea lentă a forţelor fizice, interior sunt în pelerinaj spre Casă. Este un mare har pentru mine să fiu înconjurat în această ultimă bucată de drum uneori un pic obositoare, de o aşa iubire şi o aşa bunătate pe care nu mi le-aş fi putut imagina vreodată”.
«Monastero Mater Ecclesiae, V-120 


Città del Vaticano» 
5 februarie 2018


„Sunt în pelerinaj spre Casă”…(sursă: http://www.corriere.it/cronache/18_febbraio_07/benedetto-xvi-lettera-corriere-papa-emerito-pellegrinaggio-verso-casa-ab335152-0b79-11e8-8265-d7c1bfb87dc9.shtml?cmpid=tbd_6db0cf92dZ).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu